Rapport fra Desucon Pop 2017


Bilde: Desucon Pop 2017

Dersom du er cosplayinteressert og bor i Oslo er Desucon mest sannsynlig et kjent fenomen for deg. Dersom du ikke er cosplayer har du nok allikevel merket strømmen av mennesker i kostymer som samler seg ved Youngstorget og Oslo Kongressenter to ganger i året. Desucon Pop 2017 gikk nettopp av stabelen og The CosCast var til stede for ta tempen på årets utgave.Bilde: F.V. Ranirav Cosplay som Dark Elf fra Skyrim. Pixiedust Cosplay som Miss Fisher og Enyassia Cosplay som Link fangirl.

Desucon Pop er på noen måter et relativt nytt konsept. Tidligere ble det som het Desucon Fantasy avholdt i Februar på denne tiden, men av årsaker som vi ikke er kjent med endret de navnet til Desucon Pop. De siste årene har Desucon vært i hard vind og motatt en del kritikk fra cosplaymiljøet for litt slapt program og skuffende gjennomføring av blandt annet cosplaykonkurransene. 
Det virker allikevel som om de har jobbet hardt med å ta tak i problemområdene sine og årets Desucon Pop var til dags dato det morsomste desucon-arrangementet vi i CosCast-redaksjonen har deltatt på.

Nedenfor kan du se videoen vi filmet i løpet av arrangementet og lese resten av artikkelen!


Årets program var fylt med morsomme og nye programposter som for eksempel en Disney Lip Sync Battle (som muligens kan ha vært inspirert av Banzaicons Lip Sync Battle fra i fjor), et panel med Cecilie Hilsen (også kjent som Ridgeback Creations) om Fabeldyr fra Harry Potter universet, en Kpop danseworkshop m.m. Det var også satt av plass til gamle klassikere som versus og cosplay catwalken.
Tidligere har vi ønsket oss et ordentlig åpningsshow og i åre startet de dagen med en festlig og kul danseopptreden med dansegruppen Radix Dance Crew som virkelig satte en god tone for resten av dagen.
 


Bilde: Cecilie Hilsen holder foredrag om Fabeldyr fra Harry Potter Universet.

Vi hadde denne gangen blitt bedt om å bedømme drop-in cosplay konkurransen som er en litt mer tilbakelent konkurranse hvor deltagere ikke behøver å melde seg på på forhånd og kan stille med kjøpte kostymer eller originale karakterer. Dette syntes vi var veldig gøy og vi tok æren meget alvorlig og jobbet hardt for å dømme så rettferdig som mulig.
Det vi kanskje savnet var en slags gjennomgang av regler og eventuelle kriterier for konkurransen på en mer dyptgående måte og kanskje litt bedre tid til å bedømme alle deltagerne da en time gikk forbi så altfor fort.
I ettertid har vi hørt lite negativt om arrangementet, men noen ting er det alltids å plukke på. Noen art stands følte seg ikke godt nok ivaretatt og andre følte ikke at arrangementet var noe særlig gøy med mindre man besøkte det sammen med andre. Allikevel mener vi at Desucon er inne på rett spor igjen.

 


Bilde: Enyassia og Pixiedust er klare for å dømme deltagerne i drop-in konkurransen.


Til slutt vil vi påpeke noe som er veldig viktig og gjelder for alle cons. Alle som deltar må huske på å respektere menneskene rundt seg, både de som er der med og uten kostyme. Uvøren eller ufin oppførsel kan fort ødelegge hele dagen for andre rundt deg. Så husk på å ha det gøy men på en omtenksom og oppmerksom måte! 
 

Tekst: Anita K. Olsen Støbakk/Pixiedust Cosplay

 

#thecoscast #cosplay #cosplayblogg #desuconpop #desuconpop2017 #gaming #anime #manga #fantasy #tvserier #film #hobby #livsstil #norskeconventions #pixiedustcosplay #enyassiacosplay #norsk cosplay #norskecosplayere 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

thecoscast

thecoscast

28, Eidsvoll

The CosCasts offisielle blogg. Denne bloggen handler om cosplay, spill, film, TV, litteratur og alt annet mellom himmel og jord som kan falle innenfor nerdekulturen!

Kategorier

Arkiv

hits