Fest-relansering av Min Nabo Totoro i Oslo!

Tirsdag 02.11.2016 var det duket for storfin førpremiere ved Colosseum kino i anledning relanseringen av den kjente Studio Ghibli klassikeren "Min Nabo Totoro". Arrangementet var et resultat av et samarbeid mellom Arthaus, Nordisk FilmDesuconThe CosCast, Kodama Forest og den Japanske Ambassaden i Oslo.

Spesiell anledning
Min Nabo Totoro ble sluppet i Japan allered i 1988. Det vil si at filmen i år er rukket å bli hele 28 år gammel. Det betyr derimot ikke at den har mistet sin appell. Den regnes av mange som en klassiker og både gamle og unge synes å finne glede i den sjarmerende animasjonsfilmen. Da er det jo bare på sin plass å lage litt oppstyr når en slik klassiker skal relanseres på kino.

Besøkende ved Tirsdagens førpremiere kunne før filmen kose seg med en liten konsert fremført av gruppen Kodama Forest. Gruppen har spesialisert seg på å spille den vakre musikken som Studio Ghibli filmene er meget kjente for. Den lille konserten skapte ordentlig god stemning i salen før filmstart, og mange satt med hender og mobiler i været mens gruppen spilte.

Desucon, en av Norges største cosplay- og nerdekulturfestivaler var aktive ved sin egen stand hvor de med glede oppfordret publikum til å delta på Desucon Cosplay og Japan som avholdes Lørdag 05.11.2016 ved Oslo kongressenter.


Foto: til venstre Ves Cosplay som representant for Desucon. Til høyre Annabella Cosplay fra The CosCast. 

Kostymekonkurranse
Vi i The CosCast fikk den store æren av å bedømme kostymekonkurransen som ble avholdt den kvelden, og det var ikke en enkel sak. Hadde vi kunnet bestemme hadde jo alle vunnet en premie, fordi det var så mange flinke og fine mennesker som møtte opp for å delta i konkurransen, men vi klarte til slutt å komme frem til det vi mente var en verdig vinner. 

Vinneren av konkurransen ble Lily Thorsen som for anledningen hadde kledd seg ut som "No face" fra Studio Ghibli filmen "Chihiro og Heksene" eller Spirited Away som den heter på Engelsk. Den heldige vinneren stakk av med en nydelig Totoro bamse, et utvalg Studio Ghibli filmer samt et ekslusivt trykk av den nye kinoplakaten til Min Nabo Totoro.

 


Foto: Lily THoresen som No Face fra Chihiro og Heksene.

Vi valgte å gi prisen til Lily fordi hun hadde vært meget kreativ i måten hun hadde satt sammen kostymet sitt på for å skape en illusjon av å være mye høyere enn det hun egentlig er. Kostymet var meget likt den originale karakterens utseende og hun spilte ut karakterens personlighet gjennom nesten hele bedømmingen. Hun sa nesten ikke et ord, og tilbød oss gull akkurat slik som karakteren ville gjordt i filmen. Vi ble rett og slett meget imponert over innsatsen hennes jevnt over.

Det skal med dette ikke sies at dette var det eneste fantastiske kostymet som dukket opp denne kvelden. Nedenfor kan dere se bilder av alle deltagerne som stilte opp i kostymekonkurransen. Kanskje finner du en personlig favoritt?


Foto: Sandra som Totoro fra Min Nabo Totoro.
Foto: Synne som Haku fra Chihiro og Heksene

 


Foto: Line og Sarah som Totoro og Kiki fra Kikis budservice.

 


Foto: Siri som Chihiro fra Chihiro og Heksene.Foto: Kjersti som Totoro.Foto: Kine som Satsuki fra Min Nabo Totoro.Foto: Ulrikke som Totoro.Foto: Danika og Aurora som Mei og Totoro fra Min Nabo Totoro.Foto: Ves Cosplay som Howl fra Det Levende Slottet.


Deltok du på førpremieren til Min Nabo Totoro? Hadde du det gøy?

Tekst: Anita K. Olsen Støbakk/Pixiedust Cosplay
Bilder: Studio Ghibli Norge/The CosCast

#cosplay #blogg #cosplayblogg #nerdeblogg #nerdekultur #studioghibli #kostymekonkurranse #thecoscast #arthaus #nordiskfilm #kodamaforest #desucon #colosseumkino #neotokyo #minnabototoro #chihiroogheksene #kikisbudservice #hobby #alternativ #film #anime #animasjon #oslo #førpremiere #relansering #cosplaykonkurranse #kigurumi

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

thecoscast

thecoscast

28, Eidsvoll

The CosCasts offisielle blogg. Denne bloggen handler om cosplay, spill, film, TV, litteratur og alt annet mellom himmel og jord som kan falle innenfor nerdekulturen!

Kategorier

Arkiv

hits